Täydelliset naiset

 

Olen monesti todennut että olen maailman onnellisin ihminen koska minulla on niin rakkaita ystäviä. Nämä kolme naista olen tuntenut lähes koko ikäni. Olemme tavanneet  3-4 vuotiaina toisemme ja olleet ystäviä siitä asti. Olemme lapsuuden naapureita. Lapsuudesta löytyy monta ihanaa muistoa aina barbeilla leikkimisestä, pihalla pelaamisesta, ovelta ovelle kaupusteluun.

Olin 11 -vuotias kun vanhempani päättivät muuttaa Kuopiosta takasin Sulkavalle.  Muistan edelleen hyvin elävästi kun katsoin auton ikkunasta kyynelsilmin ystäväni jäädessä minulle vilkuttamaan. Siitä on aikaa 33 vuotta.

Tänä päivänä on onneksi helppo pitää yhteyttä. Luojalle kiitos whatsappista ja somesta.

Kun minä muutin, oli se vihrea lankapuhelin, jossa numerot pyöritettiin ja käsin kirjoitetut kirjeet. Oltiin kuitenkin vain 11 -vuotiaita lapsia kun ”erottiin” ja silti joku käsittämätön voima vaan piti meidät kasassa. Halu pitää yhteyttä ja jakaa elämän käänteet.

Yhdessä on jaettu, välimatkasta huolimatta,  elämän suurimmat kokemukset. Kun kyseessä on neljä ystävystä voitte vaan arvata paljon asioita on tapahtunut neljässä vuosikymmenessä. Yhdessä on eletty rippijuhlat , lakkiaiset, ensimmäiset poikaystävät ja tietysti häät, ristiäiset jne..

Tiesin jo silloin 11-vuotiaana että näistä ystävistä haluan pitää kiinni.

 

 

”Tää on se hetki, ei multa mitään vaadita
Vaan meidän retki, neljä samankaltaista

Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa”

Kaija Koo -Supernaiset

 

 

Meidän ”Täydelliset Naiset”  WhatsApp -ryhmässä käydään läpi ihan kaikki asiat maan ja taivaan väliltä. Ollaan monesti todettu että olipa kyse mistä tahansa kriisistä, tarpeesta, surusta tai onnesta niin apu ja tuki löytyy ryhmästä. Toimimme myös kätevästi esim. makutuomareina toisillemme ostoilla, sillä aina on joku linjoilla.

Meistä neljästä jokainen on työssäkäyvä tai yrittäjä äiti. Meillä on yhteensä 9 eri ikäistä lasta. Voitte siis arvata paljon jutun aiheita riittää.

Meidän ryhmän nimi tulee tietenkin Täydelliset Naiset Tv-sarjasta, jonka nimi on siis englanniksi Desperate Housewives, suoraan suomennettuna ”epätoivoiset kotirouvat.”  Nimi on mielestäni aika kuvaava.  Veikkaisin että lähes jokainen nainen kokee aika usein olonsa sieltä epätoivosta täydellisyyteen. Toivon mukaan jokainen, edes joskus, kokee olevansa täydellinen. Oikeastihan meidän jokaisen pitäisi kokea olevansa täydellinen juuri sellaisena kuin on. Täytyy muistaa että se riittämättömyyden tunne on melko usein meidän itsemme luomaa ajatusta. Muista että olet juuri niin täydellinen kuin itse päätät olla 🙂

Pyrimme vähintään kerran vuodessa järjestämään aikaa vain meille neljälle. Yksi meistä asuu Espanjassa joten Barcelonasta on tullut meille suht helppo kokoontumispaikka. Tosin näiden naisien kanssa on ihan sama missä ollaan, koska tärkeintä on yhdessäolo.

Pari viikkoa sitten vietimme Barcelonassa pidennetyn viikonlopun. Viikonloppuun mahtui taas tapaksia, cavaa, shoppailua, naurua, juoruja ja itkua parhaassa seurassa. Kun kotiin palasi, oli olo huomattavasti kevyempi ja maailma näytti asteen verran valoisammalta. Jokainen, jolla on ystävä, joka tuntee sinut läpikotaisin, tietää mistä puhun.

Rakastan lähtökohtaisesti ihmisiä. Tämä piirre minussa varmaan tekee sen, että ystävystyn helposti ihmisten kanssa. Olen super kiitollinen kaikista ihanista ihmisistä ympärilläni. Olen onnekas, koska minulle on jäänyt matkan varrelta paljon todella ihania ja läheisiä ystäviä. Mutta nämä kolme, he ovat olleet ystäviäni jo yli neljäkymmentä vuotta. Se on oikeasti huikea matka kulkea toisen rinnalla.

Kiitos teille Rakkaat Täydelliset Naiseni että olette elämässäni.

Toivon että myös sinulla on ystävä / ystäviä joiden kanssa on yhtä helppo olla.

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva