Täydelliset naiset

 

Olen monesti todennut että olen maailman onnellisin ihminen koska minulla on niin rakkaita ystäviä. Nämä kolme naista olen tuntenut lähes koko ikäni. Olemme tavanneet  3-4 vuotiaina toisemme ja olleet ystäviä siitä asti. Olemme lapsuuden naapureita. Lapsuudesta löytyy monta ihanaa muistoa aina barbeilla leikkimisestä, pihalla pelaamisesta, ovelta ovelle kaupusteluun.

Olin 11 -vuotias kun vanhempani päättivät muuttaa Kuopiosta takasin Sulkavalle.  Muistan edelleen hyvin elävästi kun katsoin auton ikkunasta kyynelsilmin ystäväni jäädessä minulle vilkuttamaan. Siitä on aikaa 33 vuotta.

Tänä päivänä on onneksi helppo pitää yhteyttä. Luojalle kiitos whatsappista ja somesta.

Kun minä muutin, oli se vihrea lankapuhelin, jossa numerot pyöritettiin ja käsin kirjoitetut kirjeet. Oltiin kuitenkin vain 11 -vuotiaita lapsia kun ”erottiin” ja silti joku käsittämätön voima vaan piti meidät kasassa. Halu pitää yhteyttä ja jakaa elämän käänteet.

Yhdessä on jaettu, välimatkasta huolimatta,  elämän suurimmat kokemukset. Kun kyseessä on neljä ystävystä voitte vaan arvata paljon asioita on tapahtunut neljässä vuosikymmenessä. Yhdessä on eletty rippijuhlat , lakkiaiset, ensimmäiset poikaystävät ja tietysti häät, ristiäiset jne..

Tiesin jo silloin 11-vuotiaana että näistä ystävistä haluan pitää kiinni.

 

 

”Tää on se hetki, ei multa mitään vaadita
Vaan meidän retki, neljä samankaltaista

Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa”

Kaija Koo -Supernaiset

 

 

Meidän ”Täydelliset Naiset”  WhatsApp -ryhmässä käydään läpi ihan kaikki asiat maan ja taivaan väliltä. Ollaan monesti todettu että olipa kyse mistä tahansa kriisistä, tarpeesta, surusta tai onnesta niin apu ja tuki löytyy ryhmästä. Toimimme myös kätevästi esim. makutuomareina toisillemme ostoilla, sillä aina on joku linjoilla.

Meistä neljästä jokainen on työssäkäyvä tai yrittäjä äiti. Meillä on yhteensä 9 eri ikäistä lasta. Voitte siis arvata paljon jutun aiheita riittää.

Meidän ryhmän nimi tulee tietenkin Täydelliset Naiset Tv-sarjasta, jonka nimi on siis englanniksi Desperate Housewives, suoraan suomennettuna ”epätoivoiset kotirouvat.”  Nimi on mielestäni aika kuvaava.  Veikkaisin että lähes jokainen nainen kokee aika usein olonsa sieltä epätoivosta täydellisyyteen. Toivon mukaan jokainen, edes joskus, kokee olevansa täydellinen. Oikeastihan meidän jokaisen pitäisi kokea olevansa täydellinen juuri sellaisena kuin on. Täytyy muistaa että se riittämättömyyden tunne on melko usein meidän itsemme luomaa ajatusta. Muista että olet juuri niin täydellinen kuin itse päätät olla 🙂

Pyrimme vähintään kerran vuodessa järjestämään aikaa vain meille neljälle. Yksi meistä asuu Espanjassa joten Barcelonasta on tullut meille suht helppo kokoontumispaikka. Tosin näiden naisien kanssa on ihan sama missä ollaan, koska tärkeintä on yhdessäolo.

Pari viikkoa sitten vietimme Barcelonassa pidennetyn viikonlopun. Viikonloppuun mahtui taas tapaksia, cavaa, shoppailua, naurua, juoruja ja itkua parhaassa seurassa. Kun kotiin palasi, oli olo huomattavasti kevyempi ja maailma näytti asteen verran valoisammalta. Jokainen, jolla on ystävä, joka tuntee sinut läpikotaisin, tietää mistä puhun.

Rakastan lähtökohtaisesti ihmisiä. Tämä piirre minussa varmaan tekee sen, että ystävystyn helposti ihmisten kanssa. Olen super kiitollinen kaikista ihanista ihmisistä ympärilläni. Olen onnekas, koska minulle on jäänyt matkan varrelta paljon todella ihania ja läheisiä ystäviä. Mutta nämä kolme, he ovat olleet ystäviäni jo yli neljäkymmentä vuotta. Se on oikeasti huikea matka kulkea toisen rinnalla.

Kiitos teille Rakkaat Täydelliset Naiseni että olette elämässäni.

Toivon että myös sinulla on ystävä / ystäviä joiden kanssa on yhtä helppo olla.

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

 

 

 

 

Mitä vuosi 2017 opetti ?

Kuva: Nadi Hammouda

Kaksi päivää jäljellä vuotta 2017.

Veikkaan, että moni miettii näin vuoden lopulla miten eletty vuosi meni. Minulle tämä vuosi on yhtä aikaa ollut yksi haastavimmista ja palkitsevimmista.

Yksi lempilauseistani on, ” joka päivä jotakin uutta”.  Tarkoittaen että oppiminen on tärkeää. Joka päivä olisi hyvä oppia ainakin yksi uusi asia. Lapsena tämä on super helppoa, siis oppiminen, koska melkein kaikki on uutta mitä näet ja koet.  Mutta myös aikuisille, koulunsa käyneille,  on oppiminen mielestäni hyvin tärkeää. Siksipä ehkä teen elämästäni ns. värikästä ja omaan laajan ystävä / tuttavapiirin. Minä rakastan ihmisiä, melkeimpä kaikkia. Rakastan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja jos voin olla avuksi, olen mielelläni. Ihmiset on upeita ja jokaiselta voi oppia jotakin.

Niin surullista kuin se onkin, niin olen vasta tänä vuonna sisäistänyt että kaikki ihmiset ole hyviä tai haluaa hyvää toiselle. Eikä kaikkia ihmisiä voi auttaa, vaikka kuinka yrittäisi. Joskus on vaan todettava että ihminen on tuollainen. Ehkä ei ilkeä omasta mielestään mutta kuitenkin tekee ilkeitä asioita toisille.  Sitten on se ihmistyyppi, joka ei koskaan nää itsessään mitään vikaa. Ei sitten millään. Tiedättekö sen tyypin, joka saa vihreän kuusenkin näyttämään punaiselle vaan sillä päättäväisyydellään että on oikeassa ? Tämä ihmistyyppi on aivan oma lajinsa. Heillä on keino saada jopa toinen miettimään että, hitto onko toi kuusi sittenkin punainen. Onhan se taito sekin. Tosin en vaan ole niin varma onko se hyvä taito. Usein kukaan ei jaksa edes kyseenalaistaa tämänkaltaisille päälispäsmäreille kuusen väriä ja näin ollen he vain porskuttavat eteenpäin uskoen omaan erinomaisuuteensa.

Positiivista on taas se, että olen oppinut paljon uusia upeita asioita niin maailmasta kuin itsestänikin. Maailmassa on tapahtunut paljon myös hyvää tänä vuonna. Ihmiset ovat heränneet kysymään isoja kysymyksiä ja kyseenalaistamaan negatiivisen toiminnan.  Uskon että tulevat vuodet opettavat meitä enemmän ja enemmän kuuntelemaan itseämme sekä etsimään myös sitä sisäistä rauhaa.

Myös ”kärsivällisyys oppikouluni” on aika pitkällä jo. Olen, nuorena varsinkin, ollut hyvin temperamenttinen ja kiihtynyt nollasta sataan aika lujaa. Nykyisin saa lähestulkoon mitä tahansa tapahtua, enkä hermostu saatikka menetä malttini. Pyrin nykyisin aina ensin hengittämään syvään ja vaikka laskea sataan, ennenkun toimin ajattelemattomasti pelkän tunnekouhun varassa. Toki vieläkin on asioita, jotka saa minut hermostumaan ja muutama ihminen joka saa minut räjähtämään suht nopeasti. Jos rakkaalta teiniltäni kysytään, niin mutsi varmaa ragee liikaa vieläkin.  Pyrin siis harjoittamaan lisää kärsivällisyyttä jatkossakin 😉

Älä koskaan anna periksi. Sen opin tänä vuonna oikein kunnolla, ison projektin myötä. Haasteita tuli ihan joka kulmalta vastaan. Kun kuitenkin sinnikkäästi uskoi omaan asiaansa, sai mukaan upeita ihmisiä  ja oli valmis tekemään töitä asioiden eteen, niin vanha sanonta ”lopussa kiitos seisoo” piti jälleen paikkansa.

Olen äärimmäisen kiitollinen että olen tänä vuonna saanut toteuttaa myös monta unelmaa työn saralla kuten Miss Plus Size -kilpailu. Uusia erittäin mielenkiintoisia projekteja on ensi vuoteen vireillä ja uskonkin että ensi vuodesta tulee työntäyteinen.

Pääsin tänäkin vuonna matkustamaan kiitettävästi. Matkustaminen, jos mikä, on opettavaista. Vauhdikkaimmat reissut tehtiin Teuvon (Loman)  kanssa Filippiineille Universumeihin, Malagalle ja ihanan Kristan häihin New Yorkiin. Teuvon kanssa meille aina sattuu ja tapahtuu. Filippiineille matkustaessa meillä on Hong Kongissa vaihto ja eksyimme toisistamme, lopputulos oli, että minä lensin Filippiineille Teuvon ja minun matkalaukun jäädessä Hong Kongiin 😉 Onneksi kuitenkin Teuvo tuli seuraavalla koneella parin tunnin päästä ja pääsimme onnellisesti hotelliin. Kiitos Teuvo kivasta matkaseurasta ja minun kaikista ihanista kampauksista <3  Tiesitkö että Filippiinit rakastavat suomalaisia ? Ainakin Miss Universum -kilpailun aikaan ei tarvinnut sanoa kuin Finland niin takaisin tuli heti Armi Kuusela ja erittäin hyvä kohtelu <3

 

Pääsin myös toteuttamaan yhden suuren matkaunelmani kun kävimme tyttäreni luona Austaraliassa. Tyttäreni vietti välivuotta siellä ollen au pairina aivan ihanassa perheessä. On hienoa aina kun pääsee tutustumaan maahan ja kulttuuriin paikallisten kanssa. Tyttäreni oli tehnyt meille upean matkasuunnitelman ja pääsimme näkemään paljon erilaisia paikkoja parin viikon aikana. Parasta tietysti oli olla reissussa yhdessä rakkaiden kanssa.  Austaralia on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Minä ainakin haluan mennä uudelleenkin <3

Vuoden viimeinen reissu oli ex tempore miniloma Palma de Mallorcalla joulukuun alussa. Paikka yllätti todella positiivisesti. Espanjasta tykkään muutenkin ja etenkin Barcelonasta mutta Mallorcalle ei ole aikaisemmin ollut asiaa. Vuokrattiin auto ja seikkailtiin saari läpi. Ihana reissu loistavassa seurassa ja paikkakin yllätti niin positiivisesti että voisin mennä sinnekin joskus uudelleen.

Elämä on kaunein satu 

 

Vuosi 2017 jää minun elämän historiaan suurien muutosten vuotena. Olen kiitollinen että olen kasvanut ja oppinut vuodessa paljon. Olen kiitollinen maailman rakkaimmista tyttäristäni. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta hyvästä mitä elämääni virtaa. Olen kiitollinen tästä yltäkylläisestä elämästä joka yllättää minut vuosi toisensa jälkeen omalla uskomattomalla tempollaan.  Olen kiitollinen kaikista ystävistäni, olette kaikki rakkaita <3

Jos joku olisi vuosi sitten sanonut mitä tulee tapahtumaan, en olisi uskonut. Juuri siksi elämä onkin niin upea seikkailu. Eilinen on historiaa, huomisesta ei tiedä, siksi onkin tärkeintä olla kiitollinen juuri tästä päivästä ja tästä hetkestä. Elämä on tässä ja nyt.

 

Toivon myös sinulle upeaa, ihanaa ja onnellista Uutta Vuotta 2018 !

Kiitos kun tulit vieraakseni tänne.

Rauhaa ja Rakkautta <3

Sunneva

Äiti Teresan siitä huolimatta

Äiti Teresan siitä huolimatta

– Ihmiset ovat usein järjettömiä, epäloogisia ja itsekeskeisiä. Anna heille silti anteeksi.
– Jos olet hyväntahtoinen, ihmiset voivat väittää, että sinulla on itsekkäät tarkoitusperät. Ole siitä huolimatta hyväntahtoinen.
– Jos menestyt, saat vihollisia ja ystäviä, jotka eivät ole oikeita ystäviä. Menesty siitä huolimatta.
– Jos olet rehellinen ja avoin, ihmiset voivat käyttää sinua hyväkseen. Ole siitä huolimatta rehellinen ja avoin.
– Sen, minkä rakentamiseen olet käyttänyt vuosia, joku voi tuhota päivässä. Rakenna siitä huolimatta.
– Jos löydät mielenrauhan ja onnellisuuden, ihmiset voivat tulla kateelliseksi. Ole onnellinen siitä huolimatta.
– Sen hyvän, minkä tänään teet, ihmiset ovat jo huomenna unohtaneet. Tee hyvää siitä huolimatta.
– Vaikka annat maailmalle parhaasi, se ei ehkä koskaan riitä. Anna siitä huolimatta parhaasi.

 

Tämä Äiti Teresan teksti on aina ajankohtainen.

Rauha alkaa sinusta ja minusta , ollaan ihmisiä toisillemme <3

Rauhaa ja Rakkautta ,

Sunneva

Hymyile, vaikka läpi kyynelten.

 

Minut kutsuttiin luennoimaan positiivisesta elämänasenteesta Sulkavan seurakuntatalolle ”Valoa Kaamokseen” -naisten iltaan. Tilaisuuden järjestää Sulkavan seurakunta ja Evankelinen lähetysyhdistys -ELY ry. Toisena puhuja on ihana ELYN pastori Erja Kalpio. Olen todella otettu ja kiitollinen tästä kutsusta, toivottavasti torstaina saamme jaettua ihmisille paljon iloa ja valoa 🙂

Mitä on positiivinen ajattelu 

Positiivinen ajattelu ei ole aate. Positiivinen ajattelu ei tarkoita, että hymyillään hampaat irvessä silloinkin kuin on vaikeaa. Eikä sitä, että teeskennellään kaiken olevan hyvin. Se on näennäispositiivisuutta, jonka tarkoituksena on useimmiten saada muut pitämään meistä. Positiivinen ajattelu on työkalu. Ikävä tilanne on edelleen ikävä tilanne, mutta positiivisen ajattelun avulla ongelmista selviytyy helpommin. Energiaa vapautuu toimintaan. Positiivinen ajattelu ei siis poista ongelmia, eikä välttämättä tee meistä parempia ihmisiä. Ajatukset tai näkökulmat voi kuitenkin valita.                       (Lähde: Keijo Tahkokallio, Ajattele myönteisesti – Avaimia muutokseen, WSOY, 1992)

Hymyile, vaikka läpi kyynelten. 

Kun on positiivinen oikeasti luonteeltaan, näyttää useasti ulospäin elämä helpommalta, mitä se ehkä todellisuudessa onkaan.

Olen tottunut etsimään pienestä pitäen, ihan oikeasti, sieltä p### stakin edes sen yhden hyvän asian, aina.

Minunkin elämässä tulee lunta tupaan, välistä ihan huolella ja silloin sitä positiivistä asennetta tarvitaan entistä enemmän. Ystävät, jotka tietävät mitä kaikkea elämässäni tapahtuu, joskus ihmettelevät mistä ammennan sen voiman jolla saan huonotkin asiat käännettyä hyväksi.

 Pysyäkseni tasapainoisena ja positiivisena, teen sitä mitä opetan, eli katson peiliin ja kerron itselleni että selviydyn, olen rohkea, olen vahva, olen vapaa ja minä onnistun. Sanon entistä ahkerammin itselleni että tästä päivästä tulee hyvä. Puhun ystävieni kanssa ja otan aikaa olla yksin. Olen super sosiaalinen ja rakastan olla ihmisten seurassa mutta tarvitsen ihan samalla tavalla aikaa vain minulle.

Joku saattaa miettiä että ei se noin helppoa voi olla. No, ei tavallaan olekaan mutta se on luonteenomaista käytöstä sekä vuosien elämänkoulun ja harjoittelun tulosta.

Pelko siitä, mitä muut ajattelevat 

Usein elämme elämää miettien, jopa liikaa, mitä minusta ajatellaan jos teen näin tai noin. Annamme liikaa ulkopuolisten mielipiteiden, miten minun pitäisi elämääni elää tai miltä minun pitäisi näyttää, vaikuttaa omaan ajatusmaailmaan. Tällä on hyvin negatiivinen vaikutus henkilökohtaiseen energiaamme. Itsenä vertaaminen muihin kannattaa oikeasti lopettaa. Jos emme lopeta sitä, huomaamme, että ajatuksistamme tulee totta: ajattelemme tarvitsevamme enemmän, joten tarvitsemmekin koko ajan enemmän. Noidankehä on valmis. Siitä voi murtautua vain uskomalla sydämessään, että itsellä on juuri tarpeeksi, ja että riittää, enemmän kuin hyvin.

Kun me kysymme toisiltamme, mitä kuuluu, opittu vastaus on ”kiitos, hyvää” -hymyillen, vaikka todellisuudessa asiat menisivät päin mäntyä. .

Olen aina ollut iloinen ja minulle on aina kuulunut hyvää, jos joku kysyy. Voin kuitenkin kertoa että välistä on tuntunut että maailma kirjaimellisesti on räjähtänyt ympärillä. Olen ollut yrittäjä koko aikuisiän. Suht julkisessakin ammatissa viimeiset kahdeksan vuotta. Olen kokenut kolme ennenaikaista läheisen kuolemaa, erittäin haasteellisen avieron, läheisen mielialasairauden, yritysmaailman vastatuulia,  autokolarin jne… voisihan tätä listaa jatkaa loputtomiin.

Jokaisen vastoinkäymisen, menettämisen ja ikävien asioiden kohdalla olen käynyt ihan varmasti kaikki tunteen kirjot läpi surusta iloon ja vihasta rakkauteen. Oleellinen asia miten olen selviytynyt näistä vastoinkäymisista on oma positiivinen asenne elämään.

Monesti ainoa asia mihin voimme vaikuttaa on oma asenne. Kun näen ongelman, käyn miettimään ratkaisua, sen sijaan että jäisin murehtimaan ongelmaa. Kun toinen ihminen on tehnyt minulle väärin, pettänyt luottamuksen tai ollut ilkeä, olen tietenkin surullinen, vihainen ja välistä raivostunutkin. Olen kuitenkin ymmärtänyt etten voi ihmisiä muuttaa ja antanut anteeksi pahatkin sanat tai teot. Sillä minulla on sata jollei tuhat kertaa parempi olo itselläni, koska minun ei tarvitse kantaa kaunaa saatikka märehtiä kostoa. Joskus vaan ihminen on ilkeä sydämestään tai sairas. Silloinhan minä en mitään sille voi ja se on vaan hyväksyttävä.

Tietenkään määräänsä enempää ei tarvitse ilkeilyä ottaa vastaan, vaikka olisi kuinka läheisestä ihmisestä kyse. Joskus on vaan tehtävä stoppi ja hyväksyttävä elämän realiteetit. En minäkään voi parantaa koko maailmaa, vaikka maailmanrauha onkin minun elämän missio  😉

Näistä ja vähän muistakin asioista puhun positiivisen elämänasenteen luennoillani.

 

Tänään olen onnellinen ja tiedän että kaikki asiat järjestyy parhain päin 🙂

Olen kiitollinen jokaisesta päivästä jonka saan elää.

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

Kuva: Pete Aarre – Ahtio

 

 

 

 

 

 

Miss Suomi 2017

Miss Suomi 2017
Miss suomi 2017 suoran finaalilähetyksen tavoittavuus TV5 ja Frii kanavilla 737 000! Kiitos kanava ja katsojat

Mun unelma ja suunnitelma uudistuksista toteutettiin tänä vuonna. Mukaan lähti 21 upeaa, ennakkoluulotonta, super rohkeaa semifinalistia. Syyskuussa valittiin 10 super missiä finaalikiertueelle Suomi 100 & 80. Miss Suomi -teemalla.

Melkein 4 viikkoa, 16 hotellia, tuhansia kilometrejä Ventoniemen super Missibussilla. Tämä kuva on otettu finaalia edeltävänä iltana Kalastajatorpalla. Tähän ylläolevaan kuvaan tiivistyy melkein puolen vuoden urakka.

Harjoitusten jälkeen kokosimme finalistit ja kruunasimme jokaisen heistä. Ihana Mikko Harju soitti kitaraa ja lauloi taustalla ”Sinä riität” -kappaletta. Sanat ei riitä kertomaan sitä liikutuksen määrää mikä juhlasalissa tuolloin oli.

Uskon ja toivon täydestä sydämestä että jokaiselle tällä retkellä mukana olleelle jäi ainakin elinikäiset muistot, toivottavasti myös oppeja jotka kantavat pitkälle.

Olen niin kiitollinen kaikille teille finalisteille, yhteistyökumppaneille ja tiimiläisille tästä vuodesta. Kaikki ylittivät jälleen kerran itsensä , KIITOS !

https://misssuomi.kuvat.fi/kuvat/Miss+Suomi+2017/ Löytyy meidän koko matkalta kuvat ja https://www.facebook.com/misssuomikilpailu/ löytyy vidot lähes jokaiselta päivältä.

Kiitos Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen missivuodesta, olet rakas <3

 

Onnea Miss Suomi 2017 Michaela Söderholm, 1. perintöprinsessa Adriana Gerxhalija ja 2. perintöprinsessa Pihla Koivuniemi ja tervetuloa missiperheeseen <3

Eikalla finaaleja takana 55 , minulla 8. Historiallinen hetki kummallekin meistä, sillä välissämme seisoo 80. Miss Suomi joka edustaa 100 -vuotiasta Suomea.

Kiitos Kiitos Kiitos ihan kaikille mukana olleille ja sivusta seuranneillekin <3 <3 <3

 

Maailmanrauha alkaa sinusta ja minusta, muistakaa olla ihmisiä toisillenne.

Rauhaa ja Rakkautta
Sunneva

Kun elämä yllättää

Elämä on täynnä valintoja, olipa kysymys mistä tahansa päätöksestä, mitä teemme elämässä. Miten sitten ns. valita oikein ?

Olen jo pitkään kuunnellut omissa valinnoissa eniten omaa sisäistä ääntäni. Joku kutsuu sitä järjeksi, toinen intuitioksi. Olen ottanut elämän, veljeni poismenon jälkeen, todellakin vastaan juuri selleisena kuin se tulee. Tiedostan että elämä on tässä ja nyt. Toki teen suunnitelmia ja unelmia mitä milloinkin tehdään mutta pääsääntöisesti pyrin elämään hetkessä.

Ajattelin vuosi sitten tähän aikaan, kun suljin viimeisen vaatemyymälän, että ”mitä minusta tulee isona” . Olin vähän aikaa ihmeissäni mutta samaan aikaan ajattelin, kyllä elämä kantaa. Onhan se onneksi omalla tavallaan kantanutkin. Eteen on tullut monta upeaa uutta haastetta, joihin olen innolla tarttunut. Olen päässyt toteuttamaan itseäni monelta eri kantilta. Minulla on ollut aikaa keskittyä luentoihin ja koulutukseen myös misseilyn ulkopuolella.  Mikä on ollut yhtä aikaa jännittävää ja todella palkitsevaa. On todella ihana saada positiivista palautetta koulutuksista <3 Tätä lisää, Kiitos 😉

Suunnittelin vuosi sitten ehkä jotain muuta mutta elämä yllätti tässäkin tapauksessa ja ohjasi minua enemmän ja enemmän tälle polulle. Olen todella kiitollinen kaikista näistä mahdollisuuksista mitä elämä eteeni heittää.

Miss Suomi, Miss Plus Size ja Miss Fitness Finland. 

Kolme kauneuskilpailua, joita vedän yhdessä upeiden ihmisten kanssa. Kun lähdin vetämään Miss Suomi kiertuetta 2010 en ikimaailmassa olisi uskonut että nyt olen tässä. Tässä kohtaa työ on opettanut ja vienyt minua eteenpäin.  Eino Makunen sanoikin tässä yksi päivä minulle ettei ole viidenkymmenen vuoden aikana nähnyt yhtä omistautunutta tekijää missimaailmassa.  Kiitos Eino sanoistasi, olen otettu <3

 

 

Otan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee. 

Sana – lehdessä on minusta iso haastattelu jossa kerron ensimmäistä kertaa henkilökohtaisemmin mm. menetyksistäni elämässäni sekä omasta uskostani.  Olen elämässäni kokenut kolme isoa ennenaikaista menetystä. Ukkini auto-onnettomuudessa 1998, Veljeni auto-onnettomuudessa 2002 ja isäni ALS-taudin viemänä 2005. Minulle elämä on pyhä. Elämä on lahja, jota meidän olisi hyvä vaalia ja tehdä siitä niin onnellinen kuin vain kykenemme. Miksi tuhlaisimme aikaa katkeruuteen ja vihaan. Tämä on minun elämäni ja vain minä pystyn päättämään olenko onnellinen vai onneton. Minä valitsen olla ystävällinen ja päätän olla onnellinen.

Kolme ennenaikaista kuolemaa. Kolme täysin odottamatonta elämän yllätystä. Jokaisen kohdalla minä valitsin olla kiitollinen elämästä, jonka he viettivät kanssamme. Suru oli ja on, varsinkin veljeni kohdalla, loputon. Olin raskaana kuudennella kuukaudella. Muistan kun itkin lohduttomasti kaipuuta ja samaan aikaan toivoin että vauvasta ei tule surullinen, koska minä itken niin paljon. Voin kertoa, että hämmentävintä on olla yhtä aikaa äärettömän surullinen ja äärettömän onnellinen.

En pelkää omaa kuolemaa mutta olen joutunut tekemään paljon sen eteen etten pelkää läheisteni kuolemaa. Kun isäni diagnoosi selvisi vain vuosi veljeni kuolemasta, olin turta. Muistan kun laitoin vauvan pyykkejä narulle ja mietin että mitä minä näitä pesen kun kaikki minulta kuitenkin viedään pois. Jouduin todella paljon tekemään töitä sen eteen että sain tuon pelon pois itseltäni. Eikä se päivässä tapahtunut.

Veljeni kuolemasta tulee 15 vuotta 29.8.2017. Suru on muuttanut monta kertaa muotoaan mutta edelleen saatan yllättävässä tilanteessa huomata itkeväni ikävää.

Elämän onni tulee pienistä asioista

Mielen hallinta on hyvin mielenkiintoista. Väitän, että jokainen terve ihminen pystyy omaa mieltään hallitsemaan ja muuttamaan ajatteluaan, mikäli on valmis tekemään sen eteen töitä. Olemme jokainen oman elämämme ohjaajia. Tässäkin asiassa kysymys on valinnoista miten suhtaudun asioihin. Miten käsittelen ongelmatilanteet.

Jokaisen elämässä on vaikeita päiviä, surullisia tapahtumia, ongelmatilanteita ja ärsyttäviä ihmisiä. Se, miten paljon annat näiden negatiivisten asioiden vaikuttaa sinuun, on täysin sinusta itsestäsi kiinni. On minullakin roppakaupalla huonoja hetkiä, inhottavia asioita ja kuraa elämässä. Joskus on vaan p###ka päivä mutta silloinkin pyrin etsimään edes sen yhden hyvän asian päivästä. Koska sitä hyvää on jokaisessa asiassa ja päivässä.

Tänään minulta tippui lasi lattialle, kun laitoin tiskejä koneeseen. Sekunnin harmituksen jälkeen ensimmäinen asia mitä ajattelin oli ” sirpaleet tuo onnea”.  Siivosin lasinsirut ja jatkoin elämää.

Niin kauan kuin on elämää, on toivoa.

Kaikki menetykseni, eroni ja kompastukseni tällä elon tiellä on muokannut minusta ihmisen, joka olen tänä päivänä. Olen kiitollinen kaikesta kokemastani ja erityisen kiitollinen olen kahdesta maailman rakkaimmasta tyttärestä, joiden äiti saan olla. Elämä osaa yllättää ja kun vähiten sitä odottaa, tapahtuu myös paljon hyviä asioita <3

Tänään olen onnellinen ja täynnä rakkautta. Toivottavasti myös sinä olet.

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

Kuvat: Nadi Hammouda

 

 

 

 

 

 

 

Miss Fitness Finland 2017

Kuva: Petri Mast
Meikki: Jere Sivonen
Hiukset: Teuvo Loman
Vaatteet: Daddy´s Girl

Sain noin vuosi sitten puhelun K.P Ouramalta, jossa hän ehdotti josko herätettäisi henkiin legendaarinen Miss Fitness Finland – kilpailu. Olin puhelusta hyvin otettu. Olen varmasti taitoni vaakuuttanut osaavani järjestää missikilpailuja mutta fitness puolella en välttämättä niin suuria meriitejä omaa, ainakaan suuren kansan silmissä 😉

Tosin siellä fitness piireissä taidetaan muistaa ja tietää että hyvin läheiset ystäväni ovat kilpailleet & sijoituneet sielläkin puolella. Toisaalta harva varmaan on vierestä livenä päässyt seuraamaan EM ja MM -kilpailuja Fitness lajeissa. No, minä olen. Olen toiminut myös huoltajana rakkaalle ystävälleni Jutalle ko. kilpailuissa.

Oma veljeni on puntteja nostanut tasaisen säännöllisesti 12-vuotiaasta asti. On hänet myös kisalavalla nähty. Sanottakoon että on minulla jonkinlainen käsitys fitness elämäntavasta ja lajista vaikkei se välttämättä minun elämäntavoista näy. Käsitys siis on mutta minun vahvuus on muualla kuin ihmisten treenauttamisessa.

Minun elämää pyörii enemmissä määrin misseilyssä joten päätin pyytää hyvää ystävääni Nora Vuoriota mukaan vastaamaan siitä fitness puolesta .  Ilokseni Nora lähti heti innolla mukaan. Kiitos Nora, olet timanttia <3

 

Kuva. Petri Mast

Kymmenen super upeaa, energistä, kaunista ja sosiaalista finalistia on nyt valittu, kuvattu ja esitelty medialle. Tästä alkaa matka kohti finaalia joka käydään Nordic Fitness Expossa Lahdessa 7-8.10.2017

Tästä tuleekin super mielenkiintoiset viikot minulle. Miss Suomi 2017 kiertue starttaa ihan näillä näppäimillä ja Miss Fitness Finland mimmit treenaa Noran johdolla kohti finaalia.

Energistä syksyä kaikille ja muistakaa seurata molempia kilpailuja 😉

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

 

 

 

 

 

I Love New York

New York vuonna 1995 oli hieman erilainen kuin New York vuonna 2017 😉

Silti kaupunki on sama. Joka kerta kun saavun Manhattanille , sama tunne valtaa aina mieleni. Tämä on koti.

Koti on siellä missä sydän on. New York on vienyt pikku palan sydäntäni. Joka kerta rakastun kaupunkiin uudelleen ja uudelleen.

Rakastan sitä ettei kaupunki nuku koskaan. Se elämän , värien ja tunteiden kirjo mikä kaupungistä löytyy on ainutlaatuista. Minusta on ihana vaan tuijottaa rakennuksia ja kaupungin elämää.  Toisaalta voin istua kesällä tuntitolkulla Central Parkissa ja haistella luontoa & kaupunkia.

 

Vuosi amerikassa oli loistava oppikoulu itsetunnolle. Kun kasvatetaan jo pienestä pitäen kehuen ja kannustaen saadaan itsevarmoja aikuisia aikaan. Ihaillen katson ihmisiä, joiden olemus huokuu itsevarmuutta omasta olemisestaan.

”Liberty Enlightening the World ” – Vapaus valaisee maailman.

Asuin vuoden ( 1994-1995 ) New Yorkissa. Vuosi on ehdottomasti yksi tärkeimpiä vuosia oman henkisen kasvuni kannalta. Puhumattakaan siitä miten hauska ja muistorikas vuosi se olikaan kaikkine kommelluksineen 😉

Kuinka kiitollinen olenkaan tuosta kokemuksesta ja lukuisista ystävistä joita vuosi minulle toi. Olen saanut reissata rapakon takana niin lomalla kuin valmistujaisissa, häissä ja ristiäisissä <3

Olen käynyt eri osavaltioissa ja molemmilla rannoilla mutta yksi on aina ylitse muiden, New York.

I <3 N.Y

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

 

Miten meni ”Super Missikoulu”

Viime viikon vietimme Miss Suomi semifinalistien todellista Super Missikoulua Villa Grandessa Vantaalla. Maanantaina missitaloon saapui 21 kaunotarta valmiina oppimaan misseilyn ”saloja”.

Miss Suomi kilpailun faceebookista voit käydä katsomassa koko viikon video koosteet. Kuvasimme kaikkina päivinä ns. livelähetyksiä ammattimaisesti totetutettuna. Tämä antoi pienen lisämausteen opiskeluun.

Olen suunnitellut tätä missikoulua niin kauan kun olen Miss Suomi kilpailussa mukana ollut. Pala palalta asiat ovat loksahdelleet paikoilleen ja vihdoin tänä vuonna pääsimme toteuttamaan tämän suuren uudistuksen. Sanonta, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, piti tälläkin kertaa paikkansa 😉 Ihana, taitava ystäväni Teuvo Loman on ollut suurena apuna, niin suunnittelussa, kuin viikon aikana kouluttamassa ja apuna kaikessa. Kiitos Teuvo, sinulla on suuri Sydän <3

 

Kiitos Teuvo Loman ja Meijus Suvas / kuva Nadi Hammouda

 

21 toisilleen tuntematonta  nuorta naista yhdessä viikon.  Takaraivossa koko ajan tieto että tämä on kilpailu.

Jokainen päivä oli täynnä erilaisin teemoin koulutusta. Maanantaina meillä oli mm. ihana  Diamond Coaching Life Coach – valmentaja Eira opettamassa semifinalisteille mm. keinoja itsevarmuuden ja esiintymisvarmuuden lisäämiseksi. Erittäin lämminhenkinen ja helposti sisäistettävä luento.

Miss Suomi Shirly Karvinen opasti missejä kaikessa Miss Suomen vuoteen liittyvissä asioissa. Meikkikoulun piti semifinalisteille upea Sara Tarnanen. Salon Klipsin taitavat kampaajat opettivat semifinalisteille kampauksien saloja. Huippukuvaaja Nadi Hammouda koulutti valokuvissa olemisen saloja sekä taltoi koko viikon meille valokuvin. Miss Plus Size Marjaana Lehtinen kävi kertomassa vinkkejä hänen näkökulmastaan itseluottamukseen ja esiintymiseen.

Teuvo oli koko viikon meillä semifinalistien apuna ja piti pariinkin otteeseen suosittua ”miten löydät omat tyylisi” opetusta sekä avusti semifinalisteja kaikessa ihan henkilökohtaisestikin.

Tiistaina semifinalisteille oli todellinen pressipäivä. Tiistai-ilta menikin melkein juttuja lukiessa  mm. Iltalehti , Ilta-SanomtaMtv /viihdeRadio NovaSeiska 😉

Koulutukseen kun on tultu, niin tiistai -iltana pressin jälkeen saimme missitaloon esiintymistaidon huippukouluttajat, näyttelijät Jaana Saarisen ja Maria Kuusiluoman. Huikea koulutus ja mielenkiintoiset kotitehtävät semifinalisteille. Odotan itsekin innolla seuraavaa kertaa. Kiitos vielä kerran Jaana ja Maria.

Keskiviikkona pohdittiin mm. brändäystä ja somen mahdollisuuksia. Meri Kukkavaara kouluttaa ( Merin kotisivut ) Instagramin saloja mm. sisällöntuottoa mediaan, instagram- ja valokuvausopetusta.

Loistava Jaana Villanen / Kuva: Nadi Hammouda

 

Jaana Villasen luentoa kuunteli 21 nuorta naista hyvin tarkkaavaisesti. Kysymyksiäkin olisi riittänyt vaikka yöhön asti.  # HUIPPUNAISET ! Sanni Kaikkonen vieraili kertomassa promootio työn saloista ja miten parjätä menestyksekkäästi alalla.

Meiju Suvaksen illassa saatiin harjoitella äänen käyttöä ja mikin käytön saloja. Voisi luulla että mikkiin puhuminen on yksinkertaista mutta illan aikana saatiinkin huomata monta kikkaa millä saadaan äänenkäyttöä paremmin hallintaan. Haastateltiin ja harjoiteltiin urakalla. Miten karsia puheesta ne eli, elikkäs, ööö, tota, no niin, ja ja ja, kaikki ne ihanat välisanat, millä moni harjaantunutkin puhuja aloittaa puheensa. Välistä naurettiin vedet silmissä, kun harjoiteltiin 😉 Kiitos Meiju !

Käytiin me harjoittelemassa edustamistakin. Mummotunnelin avajaisiin hulppeasti Taksipalvelu Simosen upeilla autoilla oli jo itsessään elämys. Iltalehti teki ihanan videon saapumisesta avajaisiin.

Jutta G ja Vertti kertoi tietenkin fyysisen hyvinvoinnin saloja. Yleisen luennon lisäksi jokainen semifinalisti pääsi henkilökohtaisesti tapaamaan heitä saaden vinkit ja ohjeet miten saada oma kroppa parhaaseen kuntoon järkevästi.

Täydellisen lavakävelyn oppeihen päästiin Linda Ahosen johdolla. Kaikki semifinalistit toki osaa korkokengillä kävellä mutta miten saada  tekniikka hiottua huippuunsa ja itsevarmuus näkymään kävelyssä.  Kaikille tuli paljon kotiläksyjä kävelystäkin. Harjoittelu tekee tässäkin ”lajissa” mestarin.

Ihana Sara Chafak antoi myös vinkkejä kävelystä , itsevarmuudesta ja poseerauksesta semifinalisteille.

Kaikkia meidän huikeita eri alojen kouluttajia ja vieraita yhdistää yksi asia. Postiivinen viestintä. Kaikki kouluttajat painottivat nimenomaan positiivisen ajattelun ja asenteen voimaan.  Omassa elämässään menestynyt ihminen keskittyy omaan tekemiseen ja osaa myös iloita toisen onnesta.

Mitenkä se viikko sitten meni 

Yksi sana : täydellisesti.

Vieläkin ihmettelen kotona, että miten voi olla mahdollista että kaikki onnistui näin hyvin. Odotin vähän edes ”kissatappaluita” tai kahinaa, mutta ei. Onneksi. Itkua ja naurua saatin kyllä  mutta ne kuuluukin yhdessä oloon ja oppimiseen. Onhan tuo huikean jännittävä tilanne heille. Olla oppimassa ja samaan aikaan kilpailemassa.

Lauantai iltana Henry (meidän vidokuvaaja/ ohjaaja)  yllättäin pyysi semifinalistit kuvaukseen, jossa oli yksi kysymys, miten viikko on mennyt. Livenä, ilman harjoittelua ja vain hetki aikaa valmistautua. Valmiin videon näkee myös täältä. Itse katsoin tämän toteutusta tippa silmäkulmassa, niin ihania nämä nuoret naiset on.

Meillä on 21 upeaa Miss Suomi 2017 semifinalistia. Viikon aikana jokainen kasvoi ja kehittyi huikeasti. Jokaisen tahtotila on 100% ja sen enempää se ei voisi ollakaan. Olen äärettömän ylpeä näistä naisista.

Kiitos te 21, kaikkien aikojen ensimmäistä julkista Miss Suomi semifinalistia, jotka lähditte mukaan täysin uudistuneeseen kilpailuun, te olette tähtiä ihan jokainen <3

Kiitos kaikki kouluttajat ja vierailijat.

Kiitos  Henry  & Villa Grande ,Teuvo, Nadi, Heidi ja Aleksandra.

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva

P.S: Suosittelen katsomaan huippukuvaajan Nadi Hammoudan kuvat viime viikolta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ken on heistä kaikkein kaunein ?

Päivälleen vuosi sitten Vanajanlinnassa kruunattiin Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen.

Maanantaina alkaa  uudenlainen Miss Suomi 2017 kilpailu. 20 upeaa, viime sunnuntaina valittua, semifinalistia saapuu Villa Grandeen viikon mittaiselle super missikoulu koulutusviikolle. Tästä alkaa näiden neitosten matka kohti Suomen kauneimman kruunua. Viikon aikana semifinalistit tulevat saamaan huiman määrän koulutusta. Kesän aikana heillä on aikaa harjoitella ja valmistautua ohjatusti kohti semifinaalia. Semifinaalissa valitaan 10 Miss Suomi finalistia jotka pääsevät huikealle kuukauden mittaiselle Miss Suomi kiertueelle.

Meillä on tähän asti ollut kuukauden kiertue aikaa kouluttaa Miss Suomea tuleviin tehtävään. Olen joka vuosi lisännyt kiertueelle koulutusta, jotta finalisteilla olisi helpompi astua Miss Suomen ja perintöprinsessojen tehtäviin. Koulutus ja valmistautuminen kansainvälisiin kilpailuihin alkaa välittömästi valintojen jälkeen.

Nyt muutoksen myötä, saamme pidemmän ajan valmistautumiseen. Tästä ajasta on varmasti hyötyä kaikille semifinalisteille. Toivon, että jokainen joka osallistuu, on tyytyväinen lähtiessään vaikkei sitä voittoa tulisikaan.

Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen on hoitanut vuotensa loistavasti. 

Shirly ymmärsi heti alusta mikä on Miss Suomen tehtävä. Kun olet Miss Suomi, sinulla on mahdollisuus tulla koko kansan missiksi.  Shirly on käynyt tapahtumissa, kutsuvierastilaisuuksissa, antanut paljon haastatteluja lehtiin, radioihin,  ottanut vastaan erilaisia työtehtäviä ja hoitanut ne hyvin. Hän on valloittanut ihmiset olemalla oma, kaunis ja sosiaalinen, itsensä. Shirly on kiertueen alusta asti ollut samanlainen. Shirly kuunteli ohjeita, kysyi neuvoa sekä valmistautui kansainvälisiin kisoihin huolelisesti ja edusti myös siellä loistavasti. Shirly on kaunis.

Kauneus on katsojan silmissä, sanotaan. 

Kauneuskilpailussa lähtökohtaisesti kandidaatin tulisi olla kaunis ulkoisesti.  Kilpailuissa on lähes aina tuomaristo, joka oman harkinnan mukaan valitsee omat suosikit. Vartalon täytyy tietysti olla sopusuhtainen ja hyvässä kunnossa. Tärkein kaikista on kuitenkin se, mitä löytyy sisältä. Olen nähnyt satoja kauniita nuoria naisia. Mutta todellinen kauneus löytyy vasta kun luonne paljastuu. Kun ihminen on oikeasti kaunis, hänen ulkoinenkin olemus säteilee. Sisäinen kauneus on sitä, että olet aito, ystävällinen , sosiaalinen, arvostat ihmisiä, kunnioitat lupauksia, hoidat asiat sovitusti, olet rehellinen jne.. Ei sinun tarvitse olla ns. nössökkä tai nunna ollaksesi kaunis myös sisältä. Ihan samalla tavalla persoonaa saa olla ja sen saa näyttää. Asioista saa olla mielipiteet ja ne saa sanoa napakastikin 😉

Valitettavasti, ulkoisesti kaunis ihminen alkaa näyttää vähemmän kauniilta, jos sisus on musta. Monet ihmiset kuvittelevat että voi sanoa mitä vaan, loukata ihmisiä ja käyttäytyä niin ettei arvosta toisia ihmisiä. He kuvittelevat monesti että se on itsevarmuutta ja vahvuutta, mutta näinhän se ei ole. Se on vaan rumaa käytöstä.

Miss Suomi on koko kansan missi.

Minä uskon, että meillä on huiket semifinalistit valmiina kilpailuun.  Olen varma, että heistä jokainen on valmis treenaamaan ja ”tasitelemaan” finaalipaikasta. Miss Suomen titteli avaa monet ovet ja kun vuoden hoitaa hyvin , on mahdollisuudet mihin vaan.  Luulempa että tästäkin vuodesta tulee hyvin mielenkiintoinen 😉

Kiitos Kiitos Kiitos,  Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen ja upeat perintöprinsessat Heta Sallinen ja Emilia Seppänen tästä vuodesta.

 

Rauhaa ja Rakkautta,

Sunneva